mrmac's FotoPage
mrmacadamia
By: mrmacadamia nuts

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-May-2007 11:33 Email | Share | | Bookmark
Matsumoto 100 years Anniversary

The Castle and the KLCC
Matsumoto Castle
Itik-itik dan ikan penyeri keliling istana
View all 17 photos...
お久しぶりです!久しぶりのアップです。 本当に久しぶりにアップします。
みんな元気かな。。?今までの俺の姿がなかなか見られないですね。
さーて、aku cuba melapangkan masa selama 30~60 minit untuk memberi berita2 terbaru dari aku kat sini untuk korang semua. Bukannya aku dapat buat update hari-hari pun walaupun aku ada ambil gambar hari-hari kan? がんばりま~す。。。

で、kali ini ada festival 100 years anniversary dekat Matsumoto Castle. Di TV kat sini, setiap malam sentiasa ada iklan yang keluar pasal festival ni. Yang menariknya sebab inti dia ada tertera "Taiwan and Malaysia Booth". So, 気になるpunya pasal, aku pun pergi lah dan ini antara gambar2 yang aku tangkap.

Enjoy


Monday, 1-Jan-2007 11:30 Email | Share | | Bookmark
Togura Ski-Jyo

Panning yang tak jadi...
jadi sikit2....
Winter kali ni, aku ke tempat ski jyo utk berlatih buat panning. Main snobod tu tak la sbb byk sgt barang nak kena jaga so pergi tuk bergambar je. Memula tu main setting Manual shutter ngan aperture tuk sesuai kan keadaan. Bila dah rasa sedap aku mula pasang 70-200mm 2.8 aku kat body D50 aku. Berat. Lenguh tgn kiri setelah 1 minit berlalu. Aku pakai tripod kat atas lens tu then setting pergerakan leher tripod tu sedap2. Biar panning menjadi. Well, secara ringkasnya byk yang tak jadi. Then, pasang pula 17-50mm 2.8 pula tuk amik gambar view. Kesimpulannya, aku terlalu suxx dlm amik gambar pemandangan ni. Sebab tak de perasaan. Amik wajah orang juga yang best.


Monday, 27-Nov-2006 08:19 Email | Share | | Bookmark
Entering the brain cell of mine

 


Saturday, 18-Nov-2006 09:26 Email | Share | | Bookmark
One hour before departure

last smoke in m'sia


Saturday, 11-Nov-2006 09:37 Email | Share | | Bookmark
Hisabisa Gathering

thesaint9498 holla from me!
bakal-bakal dato'
interframe 2006
View all 27 photos...
First time dalam sejarah hidup aku untuk menghadiri kenduri kahwin kawan-kawan ex-sas aku. Yang lain semua tak dapat hadir kerana tak ada rezeki. So, first kenduri kahwin yang aku dapat hadir ialah Kelabi atau nama betul dia, Ridzuan. Deskmate aku masa form 5 jaya dulu sama ngan Chit-chat@Shahril. Syukur masa tu tempat meja kiterang betul2 bawah kipas. Muahaha...


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net